بیشتر برندها با نمایشهای پر زرقوبرق عجیب ترین لباس های فشن شو را به نمایش میگذارند. در این نمایشهای اغراقآمیز، مدلها با آرایش و اکسسوریهای عجیب ظاهر شده و توجه همه را جلب میکنند.
با تماشای فشن شو برندهای معتبر دنیا سوالات بسیاری در ذهن ایجاد میشود. احتمالا شما هم بارها بعد از تماشای لباسهای عجیب این نمایشها بهدنبال دلیل طراحی آنها بودهاید. چرا برندهای معتبر باید لباسهایی تولید کنند که قابل پوشیدن نیست؟ چرا افراد باید با لباسهای به ظاهر مسخره در فشن شو شرکت کرده و چه هدفی در طراحی این لباسها وجود دارد؟
شاید تصور کنید صنعت فشن، صنعتی است که قصد دارد لباسهای فاخر و مجلل را به نمایش گذاشته و هدفی از طراحی لباسهای عجیب و غریب خود ندارد، اما این تصور اشتباه است. درواقع طراحیهای اغراقآمیز در این صنعت کاملا تعمدی و هدفدار انجام میشوند.
در این مقاله میخواهیم دلیل طراحیهای عجیبوغریب لباس های فشن شو را بررسی کنیم. با ما همراه باشید تا به جواب سوال خود برسید و بفهمید چه هدفی پشت عجیب ترین لباس های فشن شو پنهان شدهاست. ژورنال بخوانید.
تولد عجیب ترین لباس های فشن شو
قبل از هر چیزی باید با معنای فشن آشنا شویم. فشن درواقع بهمعنای سبک و شیوهای است که بر تمام جهات زندگی تاثیر میگذارد. فشن نشاندهنده سلیقه اکثریت یا بعضی از افراد در دوره زمانی خاصی است و آن را نوعی سبک زندگی بهحساب میآورند.
با تماشای نمایشهای فشن که هرساله تعداد زیادی از آنها برگزار میشود، طراحیهای عجیب برخی برندها بیشتر از هر چیزی جلب توجه میکند. بیشتر افراد با دیدن این لباسها آنها را زشت، ناخوشایند و غیر قابل پوشش میدانند. در حالی که بسیاری از این لباسها برای فروش در فروشگاهها طراحی نشدهاند.
شما هیچوقت عجیب ترین لباس های فشن شو را در فروشگاههای آنلاین یا نمایندگیهای رسمی برندها نمیبینید. این طراحیها تنها در نمایشهای مخصوص به خود ظاهر میشوند. پس چه ضرورتی دارد لباسی که برای فروش تولید نمیشود، به نمایش گذاشته شود؟!
برندهای مختلف دلایل شخصی خود را در طراحیهای اغراقآمیز لباسها دارند. البته برخی از برندها هرگز در این نوع فشن شوها شرکت نکرده و تنها لباسهای فصل آینده که به زودی در فروشگاهها عرضه میشود را به نمایش میگذارند، اما برندهایی همچون زارا، نایک و H&M همیشه با طراحیهای عجیب مخاطبان خود را شگفتزده میکنند.
برندها استراتژیهای خود را برای تولید لباسهای عجیب به کار میبرند، اما دلایل رایجی وجود دارد که پشت طراحیهای عجیب این لباسها پنهان شده است. با ما همراه باشید تا راز عجیبترین لباس های فشن شو را بدانید.
فشن هنر پوشیدنی است!
شاید تصور کنید هنر و فشن ارتباطی با یکدیگر ندارند و دنیای لباسها ارتباطی به دنیای هنری پیدا نمیکنند. اما این تصور کاملا اشتباه است. سالهای زیادی از پیوند دنیای فشن و هنر میگذرد. برخی اولین همکاری این ۲ حوزه را از سال ۱۹۲۰ میدانند. زمانی که Coco Chanel با پابلو پیکاسو بر روی مجموعهای از لباسهای خود همکاری کرد.
امروزه درواقع بیشتر فعالان و طراحان دنیای فشن، مد را هنر پوشیدنی مینامند. از این رو همچون دنیای هنر که سبکهای مختلفی در آن دیده میشود، عجیب ترین لباس های فشن شو نیز سبکهای خاصی را دنبال میکنند.
بیشتر سبکهای هنری شاید به مذاق مردم عادی خوش نیاید، اما تبحر و استعداد طراح را در زمینه طراحی لباسها نشان میدهد. طراحان سعی میکنند دنیای هنری ذهنی خود را با ارائه طرحی برای لباسها به نمایش بگذارند. ۲ مثال ساده از تاثیر دنیای هنر بر فشن در ادامه آورده شده است.
سبک اکسپرسیونیسم و تاثیر آن در دنیای لباس های عجیب در صنعت فشن
سبک اکسپرسیونیسم که آن را مکتب هیجاننمایی مینامند؛ از اواخر قرن ۱۹ پایهگذاری شده و میان هنرمندان محبوب شد. در این سبک هنرمند به جای واقعیت عینی، عواطف و اتفاقات ذهنی خود را بازنمایی میکند. در نتیجه اثر هنری او سلیقه عام مردم نیست.
در سبک اکسپرسیونیسم آثار هنری به صورت اغراقآمیز و تغییر شکلداده ارائه شده و از رنگهای واضح و تند در آنها بسیار استفاده میشود. با نگاهی کوتاه به فشن شو AW16 تاثیر این سبک هنری بر دنیای مد بهطور کامل به چشم میخورد. این اغراق حتی در نحوه آرایش و اکسسوریها نیز دیده میشود.
طراحی المانهای اغراقآمیز در عجیب ترین لباس های فشن شو که در برندهای مختلفی دیده میشود، یادآور سبک اکسپرسیونیسم در آثار هنری است. درنتیجه یکی از دلایل طراحی لباسهای عجیب پیگیری سبک هنری خاصی است که مد را هنر پوشیدنی کرده است.
سبک مینیمالیسم، مقابل طراحیهای اغراقآمیز اکسپرسیون
در طرفی دیگر برخی از طراحان برندهای معتبر از سبک مینیمالیسم الهام میگیرند. در این سبک تمام اجزا به سادهترین شیوه طراحی شده و رنگی یکپارچه بر تمام المانها دیده میشود.
در لباسهایی که به سبک مینیمالیسم طراحی میشوند معمولا یک رنگ به چشم میخورد. رنگ لباس بستگی به سلیقه طراح داشته و محدودیتی در انتخاب رنگ ندارد، اما المانهای لباس به سادهترین شیوه ممکن طراحی میشوند. بهعنوان مثال ممکن است در این لباسها جیب، کمربند، دکمه و اکسسوریها دیده نشود.
وجود رنگهای ملایم و ترکیب آنها در کنار یکدیگر از دیگر ویژگیهای سبک مینیمال در آثار پوشیدنی است. بههمین دلیل بیشتر افراد ترجیح میدهند این مدل از لباسها را دنبال کنند.
پیروی از سبک هنری خاص در زمان ارائه مجموعهای از لباسها، ارزش طراحان را زیر سوال نمیبرد. سبکهای هنری هر یک ارزش و جایگاه خود را داشته و افراد با تفکرات گوناگون آنها را دنبال میکنند. طراحان
لباس برندهای معتبر ممکن است در نمایشهای مختلف سبکی خاص را مدنظر قرار داده و عجیب ترین لباس های فشن شو از دل سبکی هنری متولد شوند.
نمایشی اغراقآمیز از المانهای لباسهای یک برند
شاید لباسهای عجیب نمایشهای فشن را در هیچ فروشگاهی پیدا نکنید، اما با نگاهی دقیقتر نشانهای از آنچه به نمایش درآمده را در لباسهای آن برند خواهیم دید. در این جا به دومین دلیل نمایش عجیب ترین لباس های فشن شو میرسیم.
بسیاری از برندهای معتبر دنیا با طراحیهای اغراقآمیز، اما هوشمندانه لباسهای خود، اطلاعاتی از مجموعه فصل آینده خود ارائه میدهند. درواقع با طراحی لباسها در فشن شو، اطلاعاتی کلی از مضامینی همچون احساسات، خلقوخو و فضای هنری مجموعه آینده به نمایش درمیآید.
بهعنوان مثال جنس پارچههای بهکار رفته در طراحیهای اغراقآمیز یا ترکیب رنگ و المانهای مربوط به رنگ در مجموعه آینده به اطلاع مخاطبان میرسد. بههمین دلیل آن را نمایش مینامند چراکه طیف وسیعی از محصولات مجموعه آینده در تن مانکنها ظاهر میشود.
نمایش فشن توسط برندهای معتبر دنیا بسیار هوشمندانه طراحی میشود. جزئیات کوچکی در لباسها قرار داده شده و موسیقی و حرکت مانکنها طوری برنامهریزی میشود که در ذهن مخاطب باقی بماند.
درواقع عجیب ترین لباس های فشن شو طراحی اغراقآمیزی است از آنچه شما در آینده از فروشگاهها خرید میکنید. این طراحیها معمولا ماندگاری بیشتری بر ذهن داشته و بهصورت ناخودآگاه با دیدن لباسها در فروشگاه شباهتی تصویری با آنچه قبلتر دیدهاید، ایجاد میشود.
در این روش هوشمندانه برندها اطلاعاتی از جمله نوع پارچه بهکار رفته در مجموعه فصل بعد تکنیک استفاده شده در طراحی لباس و مواد مورد استفاده در آن را به اطلاع مخاطبان خود میرسانند. درواقع برندها با این کار ارائه مجموعه اصلی لباسهای آینده را سورپرایزی برای مخاطبان قرار داده و فقط اطلاعات کوچکی از آن را ارائه میدهند.
مخاطبان با تماشای عجیب ترین لباس های فشن شو، المانها و ترکیب رنگهای مجموعه بعدی برندها را حدس زده و با انتشار رسمی لباسها از طراحی اصولی آن شگفتزده میشوند. بدین ترتیب روزبهروز تعداد دنبالکنندگان برندهای معتبر بیشتر میشود چراکه آنها همیشه رازی را در پشت لباسهای عجیب خود پنهان میکنند.
نوآوری همیشه در ابتدا زشت به نظر می رسد!
لباس و پوشش در نظر مردم عام جامعه سبکی مشخص دارد. بسیاری از افراد ترجیح میدهند لباسهایی ساده و معمولی با رنگهای ملایم به تن کنند، اما لباسهایی که در دنیای امروز ساده بهنظر میرسند در سالهای دور عجیب ترین لباس های فشن شو بودند!
نوآوری و خلاقیت در تمامی زمینهها ممکن است در ابتدا زشت و ناخوشایند بهنظر برسد. بهعنوان مثال زمانی که جورابهای بلند بژ و رنگ پوست طراحی شدند بسیاری آنها را بدون کاربرد و زشت میدانستند، اما با گذشت چندین سال سلیقهها تغییر کرد و این جورابها از محبوبترین پوشیدنیها شدند.
براساس اعتقادی که در یک تئوری قدیمی وجود دارد زشتی و نوآوری همیشه در کنار یکدیگر پا به بازارهای جهانی میگذارند. برندهای معتبر دنیا با نمایش نوآوری خود در لباسها در ابتدا توسط مخاطبان نقد میشوند. اما “زمان” کاربرد نوآوریها را به مردم نشان میدهد.
درنهایت آنچه امروز زشت بهنظر میرسد ممکن است در آینده جزئی از مد و دنیای زندگی مردم باشد. علاوهبر این بیشتر هنرمندان و طراحان مد ترجیح میدهند به جای تکرار مدلهای قدیمیتر خلاقیت بیشتری در طراحیهای خود بهکار ببرند.
برای طراحان دنیای لباسها، خلاقیت مهمتر از پذیرش توسط عام است. درنتیجه لباسهایی خلق میکنند که تا پیش از آن کسی آنها را ندیده باشد. این لباسها با ظاهر عجیب خود در نمایشهای فشن ظاهر شده و ممکن است بعد از گذشت سالها همچون جورابهای بلند از محبوبترین مدلها شوند.
بنابراین عجیب ترین لباس های فشن شو شاید در زمان حاضر اغراقآمیز یا زشت بهنظر برسند، اما باید بعد از گذشت سالها دوباره آنها را قضاوت کرد.
تبلیغات پر بازده با عجیب ترین لباس های فشن شو
هنر و مد دو بخش جدانشدنی از یکدیگر هستند. با این حال همیشه سبکهای هنری بر طراحی لباسها تاثیر نمیگذارد. همیشه اینطور نیست که اثری از سبکهای هنری یا نوآوری را در طراحی لباسهای عجیب ببینیم. گاهی این لباسها تنها بهعنوان تبلیغات طراحی میشوند!
شاید تعجبآور باشد چراکه برندها باید برای شرکت در فشن شوهای معتبر دنیا ۵۰۰ هزار پوند هزینه پرداخت کرده و چندین طرح ارائه دهند، اما تبلیغات در این نمایشها تاثیر بسیاری بر مخاطب دارد.
عجیب ترین لباس های فشن شو با طراحیهای اغراقآمیز خود تنها عناصری هستند که افراد از یک نمایش فشن به خاطر میسپارند. درنتیجه برندها عجیبترین لباسهای خود را برای این نمایشها طراحی میکنند.
تبلیغات ارزان یا گران؟!
شاید تصور کنید پرداخت مبالغ هنگفت و شرکت در نمایشهای فشن کاری عبث باشد. چرا برندها لباسهایی زشت طراحی میکنند که هیچوقت آنها را بهفروش نمیگذارند؟ و چرا برای نمایش این لباسهای زشت هزینههای زیادی خرج میکنند؟!
برندهای معتبر دنیا حاضرند برای ورود به فشن شوها مبالغ بسیار بالاتر را هم پرداخت کنند چراکه ادامه تبلیغات آنها بدون هیچ هزینهای در رسانهها اتفاق میافتد!
بعد از نمایش عجیب ترین لباس های فشن شو تیتر اول تمام مطبوعات، رسانهها و شبکههای اجتماعی صحبت از این نمایش است. عکاسی از لباسهای عجیب و انتشار آنها در دنیای مجازی تبلیغات برندها را به آسانترین شیوه ممکن ادامه میدهد. چه تبلیغی از این بهتر؟!
طراحیهای اغراقآمیز بهسرعت تمامی مطبوعات را از آن خود کرده و تمام افراد در سراسر دنیا از آن مطلع میشوند. از این طریق نام برندها بهسادگی در ذهن مخاطبان ماندگار میماند. پس هزینه طراحی لباسهای عجیب و شرکت در نمایشهای فشن بسیار کمتر از آن چیزی است که در واقعیت باید برای تبلیغات خرج میکردند.
رقابت در طراحی زشت ترین و عجیب ترین لباس ها!
بسیاری از طراحیهای اغراقآمیزی که در نمایشهای فشن میبینید هیچ دلیل پنهانی ندارند. تبلیغات و فروش بیشتر تنها هدفی است که برندها را وارد رقابت طراحی عجیب ترین لباس های فشن شو کرده است.
لباسهای عجیب و نامتعارف تنها گزینههایی هستند که بیش از میلیونها بار در فضای مجازی بازنشر شده و درباره آنها صحبت میشود. درنتیجه بسیاری از برندها در رقابت طراحی زشتترین لباسها بین یکدیگر به سر میبرند.
استفاده از قدرت تبلیغات عناصر زشت و نامتعارف از مهمترین دلایلی است که عجیبترین لباس های فشن شو را متولد کرده است.
کلام آخر
نمایشهای فشن محلی برای ارائه جدیدترین و به روزترین آثار برندها محسوب میشوند. معمولا برندهای معتبر دنیا نشانههایی از آنچه در آینده بهفروش میرسانند در فشن شوها ارائه میدهند. با این حال وجود طراحیهای اغراقآمیز لباسها چند سالی است که سوالات زیادی را مطرح کرده است.
با پیوند عمیقتری که بین هنر و صنعت مد دیده میشود برخی، طراحی عجیب ترین لباس های فشن شو را الهام گرفته از آثار هنری میدانند، اما همیشه هنر این طرحها را متولد نمیکند.
بسیاری از مواقع هدف تبلیغات و فروش بیشتر با ارائه عناصر نامتعارف است. طراحیهای جدید، عجیب و نامتعارف تنها وسیله طراحان و برندها برای ماندگاری در ذهن مخاطب هستند که از آن به بهترین روش استفاده میکنند.