همانطور که میدانید چرخ خیاطی لوازم جانبی بسیاری دارد که یکی از مهمترین آنها پایه چرخ خیاطی است. شما با استفاده از پایه چرخ خیاطی میتوانید دوختهای مختلفی را امتحان کنید، چه در چرخهای صنعتی و چه در چرخهای خانگی. ما در این قسمت میخواهیم تمامی مدلهای پایه چرخ خیاطی موجود برای چرخها را بعلاوهی کاربرد و کاراییشان برایتان شرح دهیم. ژورنال بخوانید.
چرخ خیاطی و معرفی اجزای کاربردی
همانطور که میدانید استفاده از چرخ خیاطی از سال 1870 تا به امروزه مرسوم بوده و به خوبی توانسته بخش تولید را رونق دهد. امروزه میبینیم که چرخهای خیاطی متنوعی در بازار با کاربردهای مختلف وجود دارد مانند:
- چرخ خیاطی خانگی که دوختهای ساده را میتوان با آنها انجام داد و مناسب برای نیازهای روزمره است.
- چرخ خیاطی صنعتی که مدلهای مختلفی دارد از جمله راسته دور، سردوز، میاندوز.
- چرخهای گلدوزی.
برای استفاده بیشتر و تنوع در دوخت میتوانید پایه چرخ خیاطی تان را عوض کنید.
اجزای چرخ خیاطی
چرخ خیاطی همانند ماشین های صنعتی دیگر از اجزایی تشکیل شده که برای کار با آنها حتما باید شناختی از این اجزا داشته باشید تا کار با آنها برایتان ساده باشد و کمتر دچار مشکل شوید، حال در ادامه بخش های مختلف چرخ خیاطی و کاربرد آنها را شرح میدهیم.
- ماسوره پر کن
- ماکو
- کار پیش بر
- پدال
- توپی
- سوزن خیاطی
- اهرم پایه
- دکمه معکوس
- سوزن نخکن
- پایه
- صفحه سوزن
- دکمه تنظیم فشار
- راهنمای نخ
- دکمه تنظیم دوخت
- کلید روشن و خاموش
1- ماسوره پر کن
یک بخش کوچکی در چرخ خیاطی که کار پر کردن ماسوره را برایتان راحت کرده، معمولا از یک قطعه پلاستیکی یا فلزی محکم به همراه یک فلز عمودی نگه دارنده تشکیل شده که با حرکت چرخ و نخ ماسوره را پر میکند.
2- ماکو
محلی که ماسوره را در چرخ نگه میدارد، چرخش و کشش نخ زیر در دوخت را تنظیم میکند، ماکو در اکثر چرخ ها ممکن است در زیر چرخ قرار گرفته باشد یا در درون چرخ.
3- کار پیش بر
یک قطعه فلزی دندانه دار است که در چرخ تعبیه شده تا سرعت حرکت پارچه را به سمت جلو یا عقب تنظیم کند. هر چقدر با سرعت بیشتری دوخت ها را انجام دهید کارپیش بر باعث میشود پارچه با سرعت بیشتری در زیر چرخ حرکت کند.
4- پدال
پدال،سرعت دوخت را تعیین میکند در چرخ خیاطی های قدیمی پدال وجود نداشته و با استفاده از چرخش دستهای که درسمت راست چرخ قرار داشته چرخ را به حرکت درمی آورند ولی امروزه تمامی چرخ های خیاطی با پدال کار میکند که باعث شده چرخ سرعت عمل بیشتری داشته باشد.
5- توپی
توپی باعث بالا و پایین شدن سوزن چرخ در پارچه میشود در واقع برای شروع دوخت حتما باید توپی داخل پارچه باشد تا دوخت درستی داشته باشید و هنگام نخ کردن سوزن قطعا باید توپی بالا باشد تا بتوانید سوزن را نخ کنید.
6- سوزن خیاطی
سوزن خیاطی بنابر استفادهای که از آن میشود انواع مختلفی با ضخامتهای مختلف دارد، به عنوان مثال سوزن دوخت پارچههای فوتر و ضخیم با پارچههای حریر بسیار متفاوت است.
7- اهرم پایه
در واقع این اهرم، سوزن را به بالا و پایین میبرد.
8- دکمه معکوس
امروزه در بیشتر چرخ های خیاطی این دکمه هم تعبیه میشود،کاربرد آن به منظور دوخت در جهت دیگر پارچه است بدون اینکه پارچه را از زیر سوزن بیرون آورید و حرکت بدهید باعث میشود دوخت محکم و تمیزتری داشته باشید.
9- سوزن نخ کن
در چرخ خیاطی های مدل قدیمی این بخش اصلا وجود نداشته ولی امروزه به منظور کاهش مشکلات نخ کردن سوزن این بخش در چرخ های خیاطی تعبیه شده که معمولا جای آن در قسمت چپ وکنار سوزن است.
10- پایه چرخ خیاطی
پایه چرخ خیاطی در زیر سوزن چرخ قرار دارد ودوخت های مختلفی را روی پارچه ایجاد میکند، دوخت جا دگمه،دوخت زیگزاگ؛دوخت پایه کوتاه و… تمامی این دوختها پایههای مخصوص خود را دارند که در ادامه مفصل درباره آنها توضیح میدهیم.
11- صفحه سوزن
این صفحه معمولا از جنس فلز است و در زیر سوزن تعبیه شده است که کارپیش بر روی آن و ماسوره در زیر آن قرار دارد.
12- دکمه تنظیم فشار
این دکمه این امکان را به شما میدهد تا فشار وارده بر پارچه توسط سوزن را تنظیم کنید،به عنوان مثال فشاری که بر پارچه های پشمی و فوتر در هنگام دوخت وارد میشود خیلی بیشتر از فشار بر پارچه های ساتن و حریر است.
13- راهنمای نخ
این امکان را به شما میدهد که بدانید نخ را از چه جاهایی رد کنید تا کشش مناسبی داشته باشد و در حین دوخت نخ نبرد و در نهایت وارد سوزن شود.
14- دکمه تنظیم دوخت
با استفاده از این دکمه میتوانید دوخت های مختلف را تنظیم کنید.
15- کلید روشن و خاموش
در مدلهای قدیمی تر چرخهای خیاطی این کلید اصلا وجود نداشته ولی در مدلهای جدید کلیدی جهت خاموش و روشن کردن چرخ در سمت راست آن وجود دارد البته بهتر است قبل از اینکه آن را خاموش کنید دو شاخه چرخ را از پریز برق بیرون نکشید.
انواع چرخ خیاطی
- چرخ خیاطی صنعتی
- چرخ خیاطی گلدوزی
- چرخهای خیاطی دو سوزنه
- چرخ های خیاطی خانگی
- چرخ های خیاطی کامپیوتری
چرخ خیاطی صنعتی
این مدل چرخ های خیاطی بیشتر در کارگاه ها و کارخانه ها مورد استفاده قرار میگیرد از نظر اندازه وسایز فضای بسیاری را نیاز دارد و برای کار با آنها باید حرفه ای و کار بلد باشید.
حال انواع مختلف چرخ های صنعتی را برایتان معرفی میکنیم:
1- چرخ خیاطی ساده صنعتی یا Flat-bed
این نوع چرخ خیاطی سرعت بسیار بالایی دارد و دوخت ها را بسیارسریع انجام میدهد،در کارگاه ها و تولیدی های بزرگ از این چرخ برای دوخت های معمولی و ساده استفاده میکنند.
2- چرخ های خیاطی سردوز
از این چرخ سردوز برای دوخت انتهای پارچه که در حین برش،ریش ریش و پرز پرز میشود استفاده میکنند. البته این چرخ مدل های مختلفی دارد مدل های حرفه ای آن به هنگام دوخت لبه های پارچه را به طور خودکار جمع میکند ولی در مدل های ابتدایی اول باید لبه ها دوخته شود بعد سردوزانجام شود.
در حین کار با چرخ های سردوز مراقب باشید زیرا این چرخ ها سرعت بسیار بالاتری نسبت به چرخ های دیگر دارد و برخلاف چرخ های خانگی با چندین سوزن سردوز را انجام میدهد.
3- چرخ های دکمه زن
استفاده از این چرخ ها اصلا برای مصارف خانگی نیست و بیشتر درکارگاه ها و تولیدی های لباس استفاده میشود.
4- چرخ خیاطی راسته دوز
این مدل چرخ ها که مناسب برای کارگاه های تولیدی و کارخانه هاست،معمولا دوخت های صاف و برش خورده و بدون جهت را انجام میدهند در عین حال سرعت بسیار بالایی دارند.
چرخ خیاطی گلدوزی
برنامه گلدوزی در بسیاری از چرخ های خیاطی جدید قرار دارد البته از نوع ابتدایی آن ولی اگر میخواهید گلدوزی روی لباس ها و یا پارچه ها را به صورت حرفه ای و با طرح و نقش های خاص انجام دهید بهتر است از چرخ خیاطی مخصوص گلدوزی استفاده کنید. امروزه در بازار، هم چرخ های گلدوزی ساده و هم کامپیوتری وجود دارد البته استفاده از چرخ های کامپیوتری بسیار بهتر و حرفه ای تر است فقط کافیست شما طرح و نقش را در کامپیوتر چرخ ذخیره کنید.
چرخ های خیاطی دوسوزنه
این چرخ ها بیشتر به منظور ایجاد دوخت های ظریف تزیینی استفاده میشوند و کاربرد دیگری ندارند
چرخ های خیاطی خانگی
چرخ های خانگی خود به دودسته تبدیل میشوند، چرخ های دستی و چرخ های برقی.
چرخ های دستی
از ابتدای تولید، چرخهای خیاطی معمولا به صورت دستی بوده اند یعنی بدون استفاده از هیچ برقی دوخت را انجام میدادند به این ترتیب که دسته ای در سمت راست آن تعبیه شده وبا چرخش دستی آن دوخت انجام میشد البته به دلیل دستی بودن،سرعت دوخت کاهش پیدا میکرده هم چنین شما نمیتوانستید از پارچه های خیلی ضخیم استفاده کنید زیرا فشاری که به پارچه وارد میشده بسیار کم بودهاست. اما در چرخ خیاطیهای جدید فشار وارده به پارچه کنترل میشود و شما میتوانید در دوخت از هر پارچهای استفاده کنید.
چرخهای خیاطی برقی
این چرخ های خیاطی که با پدال برق کار میکنند سرعت دوخت را افزایش داده اند. شما با فشار بیشتری که به پدال می آورید دوختتان سریع تر انجام میشود و میتوانید برای دوخت از هر پارچهای استفاده کنید.
چرخ های خیاطی کامپیوتری
این دسته از چرخهای خیاطی بسیار حرفه ای و پیشرفته هستند. LCD روی آنها تعبیه شده که حکم کامپیوتر آن را دارد، برای کار با آنها حتما باید دوره های آموزشی را شرکت کرد برخلاف سایر چرخ ها کار با آنها بسیار دشوار است .
در این مدل چرخ خیاطی شما برنامه ی دوخت خود را وارد کامپیوتر چرخ کرده که در آنجا ذخیره میشود تا در صورت نیاز دوباره از آن استفاده کنید.این نوع چرخ های خیاطی دوخت های بسیار زیاد و متنوعی را دارد که شما میتوانید با استفاده از LCDآن را تنظیم کنید.
مقایسه و تفاوت چرخ های خانگی و چرخ های صنعتی
– از چرخ های صنعتی بیشتر در کارهای تولید انبوه،تخصصی،کارگاهی استفاده میکنند ، ولی از چرخهای خیاطی خانگی به منظور برطرف کردن نیازهای روزمره استفاده میکنند.
– چرخ های صنعتی فقط برای دوخت های تک استفاده میشوند به عنوان مثال راسته دوز،میان دوز،و… به همین دلیل تنوع بیشتری دارند ،اما چرخهای خیاطی خانگی قابلیت انجام دوخت های متنوع و بسیاری را دارند.
– سرعت دوخت در چرخ های صنعتی بسیار بالاست و کار با آنها افرادی حرفه ای را میطلبد، اما در چرخهای خیاطی خانگی شما با کمی آشنایی نسبت به چرخ میتوانید نیاز خود را برطرف کنید.
– چرخ های صنعتی به دلیل استفاده از فلزاتی همچون چدن در ساخت بدنه آنها بسیار سنگین و حجیم هستند و نیاز به فضای بیشتری دارند، اما چرخ های خانگی بسیار کوچک هستند و نیازی به فضای زیادی ندارند.
– از لحاظ سرویس و نگهداری چرخ های صنعتی، به دلیل بالا بودن سرعت و استفاده بیشتر باید در سال چندین مرتبه سرویس شوند برخلاف چرخ های خانگی.
پایه های مختلف چرخ خیاطی
همانطور که قبلتر گفتیم یک چرخ خیاطی دارای لوازم جانبی بسیاری است که از اساسیترین آنها میتوان به پایه چرخ خیاطی اشاره کرد. این پایهها انواع مختلف دارد:
- کمک پایه
- پایه ساده
کمک پایه
این پایه به شما کمک میکند تا بتوانید پارچه های ضخیم را به راحتی بدوزید، در استفاده از این پایه شما میتوانید چند پارچه را با هم زیر دوخت ببرید البته از یاد نبرید که تنظیم میزان فشار و استفاده از سوزن مناسب درتمیزی و زیبایی دوخت بی اثر نیست.
پایه ساده
از این پایه در دوخت ساده استفاده میشود و هیچ مدل و حالتی را به پارچه شما نمیدهد البته در مدل های جدید پایه های ساده امکان دوخت پایه های زیگزاگی وجود دارد.این پایه بر روی تمامی چرخهای خیاطی وجود دارد.
پایه سردوز
با استفاده از این پایه میتوانید پارچه های خود را سردوز کنید تفاوتی که این پایه با چرخ های سردوز دارد این است که با این پایه شما فقط دوخت زیگزاگی را به عنوان سردوز دارید در صورتی که اگراز چرخ های سردوز استفاده کنید دوخت بسیار تمیز و یکدستی را میتوانید داشته باشید.
پایه ریشه زن
با این مدل پایه، دوخت زیگزاگ شل انجام میشود و با استفاده از قیچی از وسط، دوخت بریده میشود و به صورت ریشه قرار میگیرد بهتر است این دوخت در لبه های پارچه یا لباس زده شود که زیبایی خود را نشان دهد.
البته در صورت نداشتن پایه شما میتوانید با تنظیم مقدار کشش نخ و انتخاب دوخت زیگزاگ این نوع ریشه را نیز داشته باشید.
پایه ضخیم دوزی
این پایه با استفاده از غلتکی که در قسمت جلوی آن قرار گرفته باعث حرکت یکنواخت پارچه های ضخیم در زیر چرخ میشود، زیرا در صورت استفاده از دیگر پایه ها برای دوخت پارچه های ضخیم ممکن است پارچه جمع شود یا حرکت نکند و یا حتی دوخت نامنظمی را داشته باشید پس بهتر است از پایه ی مناسب با آن استفاده شود.
پایه جا دکمه
یک قسمت مستطیلی شکل خالی در وسط پایه وجود دارد که با حرکت سوزن در آن جای دکمه روی پارچه یا لباس شما زده میشود.
پایه چین سوزنی
با استفاده از این پایه میتوانید دوخت خود را چین دار کنید، چین های ریز و یکدستی روی پارچه زده میشود. البته شما با دوخت ساده هم میتوانید این چینهای ریز و یکدست را داشته باشید کافیست ابتدا یک دوخت ساده با کوک های درشت روی پارچه انجام دهید سپس نخ زیر دوخت یا نخ ماسوره را بکشید تا چینهای یک دستی در پارچه ایجاد شود.
پایه دوخت پولک
با نصب این مدل پایه چرخ خیاطی بافت پولک مانند بسیار زیبا و یک دستی روی پارچه ایجاد میشود اما شما نمیتوانید سایز این پولک ها را تعیین کنید تمامی دوخت با این پایه چرخ خیاطی یک شکل و یک اندازه است، در چرخ خیاطی کامپیوتری میتوان سایز این پولک ها را با برنامه تغییر داد. این پایه چرخ خیاطی به ندرت استفاده میشود زیرا بیشتر برای دوخت های تزیینی به کار میرود و در دوخت های معمولی بسیار کم مورد استفاده قرار میگیرد.
پایه شکوفه
در این پایه یک دایره فلزی وجود دارد که از حفره داخل این دایره شکوفه ها زده میشود.اندازه و سایز شکوفههای که دوخته میشود یکسان است و بیشتر در دوختهای تزیینی کاربردیست، تنها عیبی که این پایه دارد این است که بعد از دوخت چند شکوفه از پایه سوزن جدا میشود به همین دلیل باید بعد از چند دوخت چک شود.
پایه نوار اریب
از این پایه برای دوختن نوار اریبهای رنگی در لبه های لباس و یا پارچه استفاده میکنند، استفاده از نوار اریب میتواند ریشه و پرزهای انتهای پارچه را بپوشاند حتی اگر از سردوز برای پارچه استفاده نشود.
پایه زیپ مخفی
برای دوختن زیپ پایه جداگانه وجود دارد اما دوختن زیپ های مخفی کمی سخت تر از زیپ های معمولی است زیرا از بیرون نباید دوخت آن مشخص شود.به همین دلیل از پایه زیپ مخفی استفاده میشود.
پایه زیپ دو طرفه
با استفاده از دوشیاری که در دوطرف پایه وجود دارد میتوان دو دوخت یکسان و یکنواخت داشت.
پایه پس دوز
با استفاده از پایه پس دوز میتوان دوختی مخفی و هم رنگ پارچه را انجام داد. در بسیاری از موارد کوتاهی شلوار مردانه از دوخت مخفی استفاده میشود زیرا نباید در کوتاهی شلوار مردانه از زانفیکس یا دوخت ساده استفاده کرد، ظاهر جالبی ندارد .
پایه ساتن دوزی
در دوخت پارچه های ساتن کشش نخ بسیار مهم است اگر از نخ حریر استفاده نشود پارچه زیر دوخت جمع میشود و بافت آن از بین میرود، با استفاده از این پایه میتوانید دوخت زیگزاگ بسیار ریز و هم بافت با بافت ساتن روی پارچه داشته باشید.
پایه لب برگردان یا لب لول یا لب تو
از این نوع پایه برای برگرداندن انتهای پارچه ها استفاده میشود که باعث میشود قسمت پرز و ریش پارچه به داخل جمع و دوخته شود. کافیست ابتدای پارچه را به پهنای مورد نیاز تا زده و زیر پایه بگذارید البته هم میتوان نوع پهن و هم از نوع باریک آن استفاده کرد. این نوع دوخت بیشتر در دوخت پایین دامن های زنانه استفاده میشود.
پایه مغذی دوز
با استفاده از این پایه میتوان نوار مغزی ها و نوارهای تزیینی و نوارهای اریب را در داخل پارچه و یا لباس کار کرد.
پایه قیطان دوزی
در این دوخت نوار قیطان کامل زیر پایه چرخ قرار میگیرد و دوخت های زیگزاگ یکدست و یکنواختی روی آن زده میشود تا به پارچه ی زیر متصل شود، دوخت های زیگزاگ بسیار ریز و نزدیک به هم زده میشود تا مقاومت بیشتری روی پارچه داشته باشد.
پایه زنجیری
دوخت هایی که این پایه میزند زنجیره های یکنواخت و یکدست است. البته در این نوع دوخت پارچه برعکس زیر پایه قرار میگیرد و شما مشرف به دوخت نیستید دوخت اصلی زیر پارچه انجام میشود .
پایه نخ ماهیگیری یا نخ نایلونی
این نوع پایه حفره ی لوله مانندی را در خودش دارد که نخ پلاستیکی یا نبری یا نخ های خشک از داخل آن رد میشود و روی پارچه دوخته میشود، این مدل دوخت ها بیشتر مناسب برای لباس های مجلسی است زیرا موج های ریز و یکدستی را روی پارچه ایجاد میکند.
پایه خط کش دار
این نوع پایه بیشتر برای دوخت های صاف و یکدست استفاده میشود البته این پایه مخصوص چرخ های صنعتی راسته دوزی است تا سوزن از مسیر اصلی خود منحرف نشود.
مدل ها و برندهای مختلف چرخ خیاطی
در بین تولید کنندگان چرخ های خیاطی در سراسر جهان نام چند برند در رده ی بالاتری قرار گرفته و توانسته اند بازار این محصول را در دستان خود بگیرند.
ژانومه، تویوتا، برادر،جک از جمله برندهایی هستند که در بازار جهانی شناخته شده وکاچیران در بازار داخلی رقابت بسیار بالایی را با هم دارند.
ژانومه
یک شرکت ژاپنی بزرگ که تولید کننده چرخ های خیاطی است این شرکت در توکیو ژاپن قرار دارد. چرخ های ژانومه مشکی رنگی که حتما در این سالها حداقل یکبار آن ها را دیده اید این چرخ های جزو اولین چرخ خیاطی های موجود در ایران بوده است.
امروزه چرخ خیاطی دیگری با برند ELNA نیز وارد بازار شده و توانسته دریک دوره کوتاه بازار فروش خود را در بین سایر رقبا پیدا کند لازم به ذکر است که این برند از زیر مجموعه ژانومه است.
چرخ های ژانومه به دلیل جنس بدنه ی عالی و کیفیت بالا و صدای بسیار کمی که در حین دوخت دارند بسیار مورد توجه قرار گرفته اند. از دیگر مزایای این برند این است که سعی کرده چرخ خیاطی با قیمت های مختلف را به بازارعرضه کند همین موضوع باعث شده تا بیشتر مورد توجه قرار بگیرد. امروزه شرکت ژانومه چرخ های خیاطی صنعتی و خانگی و کامپیوتری بسیاری را به بازار عرضه کرده است.
بهترین چرخهای خیاطی ژانومه
1- چرخ خیاطی ژانومه مدل Janome JH1512
یکی از بهترین مدل های چرخ خیاطی ژانومه است که بیش از 14 مدل دوخت دارد و شما با آن میتوانید دوخت های متنوعی از جمله زیگزاگ، جادکمه، گلدوزی، ضخیم دوزی، زیپ را داشته باشید. جنس بدنه ی این نوع چرخ از فلز است در بدنه بیرونی به منظور سبک بودن و قابل حمل بودن آن از پلاستیک و فایبر گلاس استفاده شده است، وزن چرخ حدود 7 کیلوگرم است.
از دیگر مزایای این چرخ خیاطی داشتن قطعه ی سوزن نخ کن است خیلی از افراد با این قسمت کار مشکل دارند که در این نوع چرخ سعی بر این شده تا با نصب یک سوزن نخ کن اتوماتیک مشکل برطرف شود.
مانند همه ی چرخ خیاطی های دیگر تعدادی ماسوره و بشکاف و سوزن و پیچ گوشتی های مخصوص را به همراه دارد.
البته از طراحی منحصر به فرد این چرخ نباید به راحتی گذشت.
2- چرخ خیاطی ژانومه مدل Janome 8800
از سری چرخ خیاطی های ارزان قیمت ژانومه است که متقاضی بسیارکمی دارد بر خلاف دیگر مدل ها هزینه و وقت زیادی را صرف طراحی آن نکرده اند. این مدل از چرخ های ژانومه برنامه دوخت متنوعی ندارد و بیشتر برای دوخت های معمولی از آن استفاده میکنند.
جنس بدنه ی داخلی آن همچون دیگر چرخ ها از فلز و رویه ی آن از پلاستیک و فایبرگلاس است و وزنی حدود 8 کیلوگرم را دارد.
برادر
یکی دیگر ازشرکت های برتر جهان در زمینه تولید چرخ خیاطی برند ژاپنی برادر است. این شرکت توانسته در مدت زمان کوتاهی چرخ های خود را در دسته ی پرفروش ترین ها در بازار قرار دهد در واقع برادر را میتوان یکی از رقبای ژانومه دانست.
حال میخواهیم بهترین چرخ های خیاطی برند برادر را شرح دهیم تا با آنها بیشتر آشنا شوید:
1- چرخ خیاطی برادر Brother Innov-Is55p Sewing Machine
این چرخ خیاطی که از جدیدترین محصولات برادر است وزنی حدود 9 کیلوگرم دارد و از نظر سایز نسبت به سایر مدل ها بسیار بزرگتر است، در سمت راست این چرخ ال سی دی کوچکی تعبیه شده و نشان دهنده ی دوختهای مختلف و متنوعی است که میتوان با این چرخ انجام داد.(پایه چرخ خیاطی میزان تنوع دوخت را بالا میبرد) این چرخ خیاطی همانند سایر چرخ ها بخش های سوزن نخ کن، دوخت معکوس، پایه چرخ خیاطی مختلف، کنترل سرعت، لوازم جانبی را شامل میشود.
اما به دلیل وزن بالای و قیمت منحصر به فردش کمتر مورد تقاضا قرار گرفته با اینکه یکی از بهترین چرخ های خیاطی برادر است.
2- چرخ خیاطی برادر Brother XT27 Mechanical Sewing Machine
از دیگر چرخ خیاطی های پرطرفدار برند برادر است که طراحی زیبا و منحصر به فردی دارد،این چرخ وزنی حدود 8 کیلوگرم دارد روی قسمت راست این چرخ دکمه های ریزی تعبیه شده که برنامه های دوخت چرخ را به صورت دستی برنامه ریزی میکند تقریبا تمامی دوخت ها را میتواند انجام دهد از جمله دوخت های تزئینی و گلدوزی ظریف ولی به دلیل داشتن قیمت بالا کمتر مورد توجه قرار گرفته است.
کاچیران
یکی از قدیمی ترین و بهترین برند ایرانی که از سال 1370 تا به امروزه تنها تولید کننده چرخ های خیاطی در ایران و حتی خاورمیانه بوده است، در بازار داخلی این برند حرف اول را میزند.
بهترین مدل های کاچیران نیولایف، یاسمین، رز است.
1- چرخ خیاطی کاچیران Kachiran 4084S Sewing Machine
یکی از بهترین چرخ های خیاطی کاچیران این مدل نیولایف است. بیش از 80 مدل دوخت مختلف را میتوانید با آن انجام دهید از دوخت های تزئینی و گلدوزی گرفته تا دوخت های ساده و زیگزاگ، پس دوزی، زیپ مخفی، سردوز.
یکی از دلایلی که باعث شده این چرخ تقاضای بیشتری در بازار داشته باشد به دلیل کم وزن بودن و کوچک بودن آن میباشد، وزن چرخ حدود 7 کیلوگرم در ابعادی کوچک است.
2- چرخ خیاطی کاچیران Kachiran 4084S Sewing Machine
همانطور که گفتیم کاچیران توانسته در بازار داخلی متقاضیان بسیاری را پیدا کند از جدیدترین سری چرخ هایی که وارد بازار کرده و طرفدار بسیاری پیدا کرده مدل s 4084 است، که بیش از 80 مدل دوخت مختلف و متنوع را میتوان با آن انجام داد. اگر به دنبال چرخ خیاطی هستنید که تمامی دوخت های گلدوزی و تزئینی را بتوان با آن انجام داد این مدل از کاچیران بسیار مناسب است، زیرا تمامی پارچه ها چه نازک و چه ضخیم را میتوان با این چرخ دوخت. هم از لحاظ قیمتی و هم از لحاظ وزنی و سبک بودن آن مناسب میباشد، زیرا وزنی حدود 7 کیلوگرم دارد.
این چرخ خیاطی مجهز به سوزن نخ کن اتوماتیک است و مشکلاتی که برای نخ کردن سوزن را داشته اید را برطرف کرده هم چنین لوازم جانبی همانند سایر مدل ها را با خود به همراه دارد از جمله ماسوره، سوزن، پیچ گوشتی، روغن، بشکاف.
3- چرخ خیاطی کاچیران Kachiran 6060D Sewing Machine
یکی از حرفه ای ترین و پیشرفته ترین چرخ خیاطی های کاچیران که بیش از 140 مدل دوخت را میتوان با آن انجام داد از دوخت های ساده و زیگزاگی و سردوز گرفته تا دوخت های گلدوزی و تزئینی. البته این مدل مجهز به ال سی دی نیست ولی دکمه هایی در سمت راست این چرخ تعبیه شده تا بتوانید مدل های دوخت را خودتان دستی انتخاب کنید.
طراحی بسیار زیبا وسایزکوچکی دارد، از لحاظ وزنی حدود 7.5 کیلوگرم وزن دارد همانند سایر مدل های کاچیران مجهز به سوزن نخ کن و نخ براتوماتیک است.در دوخت با این چرخ شما میتوانید از پارچه های ضخیم و کرک دار نیز استفاده کنید زیرا قابلیت دوخت این پارچه ها را دارد این مدل از چرخ همانند سایر مدل های کاچیران برقی و با پدال کار میکند.
نکاتی برای خرید چرخ خیاطی
در خرید چرخ خیاطی باید به نکات بسیاری توجه کرد پس بهتر است قبل از اینکه اقدام به خرید کنید مطالعه ای درباره ی مدل ها و برندهای مختلف داشته باشید. توجه به چند نکته حائز اهمیت است.
– چرخ خیاطی وزنی مناسب و سایزی کوچک داشته باشد.
– چرخ باید توسط نمایندگی خود گارانتی شده باشد.
– حتما شامل دوره های آموزشی حضوری و یا DVDهای آموزشی باشد.
– سرعت دوخت چرخ بسیار مهم است.
– میزان صدای چرخ خیاطی یکی از نکاتی است که باید به آن توجه کرد چرخ های صنعتی صدای بسیار زیادی دارند در عین حال این صدای زیاد دربرخی از چرخ های خانگی نیز به چشم میخورد.
– حتما به نوع دوخت هایی را میتواند انجام دهد توجه کنید، چرخ ها معمولا 30 الی 150 مدل دوخت را میتوانند انجام دهند که البته به نوع و مدل چرخ نیز بستگی دارد.