ad ad

7 مرحله مهم شستشوی لباس

7 مرحله مهم شستشوی لباس

اجازه دهید در مقدمه این سوال را بپرسیم که؛ چرا باید لباس‌ها شسته شوند؟! شستشوی پارچه‌ چه اهیمتی دارد؟ ما همه روزه در حال استفاده و شستشوی لباسهستیم. اصلی‌ترین وظیفه‌ای که لباس‌ها دارند جلوگیری از برخورد مستقیم پوست ما با سطوح مختلف و حفاظت از ما در برابر شرایط محیطی و در نتیجه حفظ سلامت ماست؛ البته که جنبه زیبایی و اثرگذاری مستقیم بر روحیه ما هم دارند. پس نتیجه و هدف اصلی شستشوی لباس‌، حفظ هرچه بهتر پاکیزگی، کارایی و ظاهر آن است. ژورنال بخوانید.

(در ادامه این مقاله سعی داریم نکات و راهکار‌های شستشوی لباس را بررسی کنیم.)

شستشوی پارچه

واقعا لباس‌های جدید نیاز به شستشو ندارند؟!

فرض کنید شما شلوار جدیدی را از مغازه خریده‌اید، به خانه آورده و آن را بدون شستن پوشیده‌اید. این اتفاق بسیار معمول است، چرا که بسیاری از پارچه‌ها وقتی تازه از قفسه باز می‌شوند، بکر به‌نظر می‌رسند و شستشوی لباس قبل از دوختن اتفاق نمی‌افتد. احتمالا تصور می‌کنید که آن‌ها تمیز هستند یا حداقل نسبتاً چنین هستند، اما آزمایشاتی که توسط دکتر Phip Tierno، مدیر میکروبیولوژی و ایمونولوژی در دانشگاه نیویورک انجام شده است‌، از برخی ترکیبات مزاحم که لباس‌ها را پوشانده‌اند، پرده برداشت؛ و این تنها یک دلیل برای در‌نظر گرفتن شستشو لباس قبل از پوشیدن است.

بسیاری از پوشاک ما هنگام تولید با وسایل، ابزار‌ها، افراد، مواد شیمیایی و رنگ‌هایی تماس داشته‌اند که ممکن است آلودگی را با خود منتقل کنند. در مواردی از این گزارش گفته شده است که این آلودگی‌ها می‌توانند منجر به سوزش، بیماری‌های پوستی یا سایر موارد بهداشتی شوند.

حتی حشراتی (مانند شپش‌ها) به طور بالقوه می‌توانند بر روی لباس‌های جدید منتقل شوند. اگر شما در حال حاضر اطلاعات دقیقی از نوع شستشوی لباس‌ها ندارید؛ ممکن است تا پایان این مقاله نظر خود را تغییر دهید. حتی اگر شستن پارچه قبل از دوخت الزامی و واجب است.

بطور کلی روش‌های شستشوی لباس به انواع زیر تقسیم می‌شوند

  • شست‌وشوی لباس با دست Hand Wash
  • شست‌وشوی لباس با ماشین لباسشویی Machine Wash
  • شست‌و‌شوی لباس توسط خشکشویی Dry Wash
  • شست‌وشوی لباس با اسفنج Sponging Wash
  • شست‌و‌شوی لباس به روش Bloating Wash
  • لکه‌زدایی به روش شستشوی سرد Freezing Wash

قبل از بررسی روش‌های شستشوی لباس و شستن پارچه باید به نکات زیر توجه کنیم!

1- به علائم و توضیحات شستشوی لباس توجه کنید

رمزگشایی نمادها در برچسب‌های شست‌و‌شوی لباس می‌تواند حس یک امتحان کردن به شما دهد – امتحانی که شما قطعاً نمی‌خواهید شکست بخورید. در این قسمت به معرفی و توضیح علائم اصلی می‌پردازیم.

  1. نماد شستشوی لباس با دستگاه (ظرف‌آب) سمت‌چپ‌بالا

    این نماد به تنهایی نشان‌دهنده شستن پارچه یا شست‌و‌شوی لباس با ماشین لباس‌شویی است. اگر عددی روی آن نوشته شود، به دمایی اطلاق می‌شود که برای شستشوی لباس باید از آن استفاده کنید. بیشتر دمای مورد نیاز برای این نوع شستشو (30 ، 40 ، 50 و غیره) می‌باشد. اگر دستی به دور آن ظرف باشد نشان دهنده شست‌وشوی لباس فقط با دست است. اما اگر علامت ضربدر X روی ظرف وجود داشته باشد، به معنی شست‌وشوی لباس فقط توسط خشک‌شویی هاست.

  2. نماد سفید کننده(مثلث) سمت‌راست‌پایین

این نماد به شست‌وشوی لباس یا شستن پارچه با سفیدکننده اشاره می‌کند. خواه‌ناخواه تولیدکننده با این علامت شستشوی لباس همراه با سفید‌کننده‌ها مانند: کلر یا وایتکس را توصیه می‌کند. اگر یک مثلث سفید ساده است، با احتیاط عمل کنید، اما اگر یک ضربدر X روی مثلث وجود دارد، هرگز از سفید کننده استفاده نکنید!

  1. نماد خشک کن (مربع و دایره) سمت‌چپ‌پایین

این نماد به روش‌های خشک کردن اشاره دارد. این نوع خشک کردن به این معنی است که می‌توانید به جای اینکه با هوا آن را خشک کند، لباس را در خشک‌کن، خشک کنید. اما اگر یک ضربدر X روی این نماد وجود داشت به معنی عدم استفاده از خشک کن است. یک دایره سفید نشان می‌دهد که شما می‌توانید از هرگونه گرما استفاده کنید، یک نقطه به معنای استفاده از درجه حرارت پایین، دو نقطه، دمای معمولی و سه نقطه به معنی درجه حرارت بالا است.

  1. نماد خشک شویی (دایره) سمت‌راست‌بالا

این نماد دقیقاً این نکته‌ را نشان می‌دهد: خواه‌ناخواه باید این لباس را خشک‌شویی کنید. اما اگر یک ضربدر X بزرگ روی دایره قرار داشت، به معنی عدم انجام خشک‌شویی و  استفاده شما از ماشین لباسشویی است.

در زیر تصویر تمام نمادهایی که در لیبل لباس‌ها استفاده می‌شوند

قرار داده شده است.

نماد شستشوی لباس

 

2- لباس‌ها را دسته‌بندی کنید

هنگامی که خود را با برچسب‌های مراقبت و شستن پارچه آشنا کردید، قدم بعدی برای موفقیت در شستشوی لباس‌ها، مرتب سازی و جدا سازی آنهاست.

لباس‌ها به طور کلی تمامی چیزهایی که از جنس پارچه هستند؛ به شکل زیر دسته‌بندی می‌شوند.

  • نوع رنگ پارچه
  • جنس پارچه
  • وزن پارچه
  • مقدار کثیفی پارچه

شستشوی لباس با ماشین

به عنوان مثال دسته‌هایی مانند: لباس‌های تیره، لباس‌های روشن، لباس های رنگی، لباس‌های زیر، حوله ها و غیره. تمامی اینها جدای از رنگ، از سه نظر دیگر نیز تفکیک می‌شوند که نام برده شد. هرکدام از پارچه‌های پشمی، پنبه‌ای، حوله‌ای، ابریشم، پلی‌استر و غیره؛ روش خاصی در هر نوع شست‌وشو دارند.

توجه داشته باشید که برای کاهش مقدار شستشوی لباس خود، می‌توانید لباس‌هایی با جنس و رنگ نزدیک به یکدیگر را باهم ترکیب کنید. امروزه تمامی دستگاه‌های ماشین‌ لباسشویی از تنظیمات خاصی برای شستن هر نوع پارچه برخوردارند که به انتخاب مصرف‌کننده اعمال می‌شوند.

  •  دسته بندی بر اساس رنگ

لباس‌هایی با رنگ‌های عمیق (پررنگ)، هنگام شستشو احتمال بیشتری دارد که رنگ پس دهند؛ به اصطلاح دیگر بقیه لباس‌ها رنگ لباسی که رنگ داده است را به خود می‌گیرند. برای جلوگیری از آسیب رسیدن به لباس‌های دیگر؛ لباس‌ها را مطابق با رنگ مرتب کنید. رنگ‌های روشن را از رنگ‌های تاریک جدا کنید و سپس در ماشین لباسشویی قرار دهید.

  •  دسته بندی بر اساس وزن پارچه

به گونه‌ای عمل کنید که پارچه‌های سنگین‌تر مانند حوله‌ها را جدا بشویید و خشک کنید؛ سپس به طور جداگانه از لباس‌های سبک‌تر استفاده کنید تا از آسیب دیدن پارچه‌های ظریف جلوگیری کنید و همینطور از خشک شدن کامل آن‌ها اطمینان حاصل کنید.

  • دسته بندی بر اساس جنس پارچه

لباس‌های ظریف و پارچه‌های بادوام را به طور جدا از یکدیگر، با تنظیمات مختص به آن پارچه در ماشین لباسشویی قرار دهید. با رعایت نکات و نماد‌های هر جنس پارچه؛ هنگم شستن پارچه از آسیب دیدن پارچه‌های ظریف جلوگیری کنید. وسایل متصل به لباس، دکمه‌ها و دیگر اجزایی که امکان جدا شدن دارند را جدا کنید، زیپ‌ها و دکمه‌هایی هم که امکان جداشدن ندارند را ببندید تا لباس فرم اولیه خود را پس از شست‌وشو بهتر حفظ کند.

  • دسته بندی بر اساس مقدار کثیفی پارچه

لباس‌های خیلی کثیف یا لکه‌دار باید به‌طور جداگانه و در یک چرخه طولانی‌تر شسته شوند. این روش باعث جداسازی بهتر کثیفی از پارچه و در نتیجه خلاص شدن از شر کثیفی و لکه‌های جدی می‌شود. البته گاهی برای از بین بردن لکه‌های جدی، نیاز به استفاده از دمای بسیار بالا و شوینده های قوی برای شستشوی لباس به صورت کامل هست.

(رعایت نکات بالا برای دستیابی به بهترین نتیجه، بسیار ضروری است.)

شستشوی لباس های کثیف
کثیف-بودن-پارچه

3- لکه زدایی را فراموش نکنید!

برای هر لباسی که به شدت لکه‌دار یا آلوده شده، مجدد لکه زدایی کنید. این کار به شل‌شدن لکه کمک می کند و باعث شستشوی بهتر آن می‌شود. بسته به نوع لکه روش‌های مختلفی وجود دارد که می‌توانید از آنها استفاده کنید، اما اغلب از این دو مورد استفاده میشود:

لکه زدایی پارچه و شستشوی لباس

برای لکه‌های قهوه، چای، توت یا عرق

بهتر است مواد شوینده را مستقیماً روی لکه بریزید. سپس شستن پارچه را به آرامی شروع کنید به این صورت که پارچه را روی آن مالیده و یا از مسواک نرم استفاده کنید تا مواد شوینده درون بافت پارچه کار کنند، سپس چند دقیقه بگذارید شوینده روی آن بماند؛ 5 – 10 دقیقه کافیست.

پاک کردن لکه قهوه

برای لکه‌های خون، خاک یا روغن موتور

یک ظرف مایع محلول برای خیساندن ، همراه با مواد شوینده (Tide) تهیه کنید. برای شستشوی لباس‌ها بگذارید این لباس‌ها حدود 30 دقیقه قبل از شست‌وشو خیس شوند، سپس آبکشی نمایید.

لکه خون

لکه‌های کره، مارگارین یا گریس

مواد شوینده را قبل از شستن پارچه روی لکه مالیده و آغشته کنید. این کار احتمال پاکسازی کامل لکه را در شست‌وشو بیشتر می‌کند.

در مورد لکه های آدامس

برای شستشوی لباس به منظور از بین بردن لکه آدامس، یک – سه دقیقه آن را در سرکه داغ خیس کنید، اما ابتدا حتما رنگ آن را تست کنید؛ سرکه ممکن است تغییر رنگ در لباستان به وجود آورد. برای این کار شما می‌توانید با استفاده از مقدار کمی سرکه بر روی ناحیه‌ای غیرمهم از لباس یا پارچه این تست را انجام دهید. بعد از گذشت چند دقیقه، با یک حوله سفید یا دستمال کاغذی روی سرکه بمالید و اگر هیچ رنگی به حوله منتقل نشود، لباس شما رنگ مطمعنی دارد و می‌توانید پیش درمانی را انجام دهید.

لکه آدامس

4- میزان استفاده از مواد شوینده را تعیین کنید!

دوز صحیح مواد شوینده مهمترین عامل موفقیت در شستشوی لباس‌هاست. انتخاب مقدار مناسب مواد شوینده، به میزان لباس‌های شما بستگی دارد، اینکه چقدر لباس‌ها کثیف هستند، میزان سختی آب شما چقدر است و همچنین به نوع مواد شوینده‌ای که برای شستن پارچه یا شست‌و‌شوی لباس استفاده می‌کنید بستگی دارد.

شستشوی لباس با مواد شوینده

دوز صحیح به روی هر بسته شوینده چاپ می‌شود و می‌توانید از درب مایعات و قاشق اندازه‌گیر مخصوص پودرها برای اندازه‌گیری مقدار مناسب استفاده کنید. با استفاده از قرص‌های شوینده، فهمیدن مقدار دوز حتی ساده‌تر است. کافی است تعداد کافی از پاک کننده‌های لباس را در صافی دستگاه قرار دهید، سپس لباس‌ها را اضافه کنید و چرخه را شروع کنید.

شستشوی لباس با شوینده
5- نحوه صحیح بارگیری ماشین لباسشویی

برای اندازه گیری بیشترین مقدار لباس قابل شستشو در یک چرخه کار لباسشویی و همینطور صرفه جویی در زمان و انرژی، می‌توانید از تکنیک یک کف دست استفاده کنید. قبل از آن، به اندازه صافی، واشر و اندازه لباس خود توجه کنید. لباس‌ها را فشرده نکنید و فقط به آرامی داخل صافی ماشین قرار دهید. سپس با استفاده از تکنیک کف دست، به گونه ای عمل کنید که لباس‌ها از لبه داخل و بالای واشر، به اندازه عرض یک کف دست خالی باشند. بدین‌ ترتیب بدون هدردادن انرژی، شوینده و آب، لباس‌ها به خوبی شسته می‌شوند و از اعمال بار اضافه به ماشین نیز جلوگیری شود.

شستشوی لباس با ماشین لباسشویی

6- چرخه شستشوی مناسب را انتخاب کنید

منظور از چرخه، نوع تنظیمات پیش‌فرض در ماشین‌های لباسشویی است. همیشه به این نکته توجه کنید که برای شست‌و‌شوی لباس یا شستن پارچه‌ها قبل از انتخاب چرخه خود، ابتدا برچسب‌های مراقبت را برای تمامی لباس‌ها بررسی کنید. گذشته از مواد شوینده شما، سرعت چرخش و دمای آب، از مهمترین قسمت‌هایی است که لباس‌های شما را تمیز می‌کند. پس از مرتب کردن لباس‌های خود بر اساس رنگ، نوع پارچه، وزن پارچه و میزان کثیف بودن، انتخاب چرخه مناسب باید آسان باشد. در جدول‌های زیر می‌توانید نمونه هایی از تنظیمات را بررسی کنید؛

فراموش نکنید که توجه به سرعت، دما، مقدار آبکشی، سرعت خشک‌کن و دیگر تنظیمات، در شست‌و‌شوی لباسها و شستن پارچه‌ها اهمیت زیادی دارد.

چرخه

نوع پارچه هدف و سرعت

معمولی / چرخه عادی

مناسب برای لباس‌های سفید، ملحفه، حوله، لباس‌زیر، جوراب و وسایل بسیار آلوده شده

لکه‌ها و آلودگی‌ها را از بین می‌برد. پارچه‌های بادوام را تمیز می‌کند. در چرخه شستشو از تحریک سریع استفاده می‌کند و همینطور از چرخش سریع در خشک کن.

چرخه ظریف

بهترین برای پشم، ابریشم و هر نوع لباس شکننده دیگر است و برچسب آن را “شستشوی ملایم” می‌نامند.

موارد ظریف را به آرامی تمیز می‌کند و در چرخه شستشو و چرخه آبکشی، با سرعت کم و تحریک آهسته عمل می‌کند.

چرخه مداوم مناسب برای شلوار جین، بسیاری از وسایل غیر پنبه‌ای، الیاف مصنوعی مانند ریون، بافت، پلی استر و استات است.

هر روز لباس‌هایی را که به راحتی چروک می‌شوند را پاک کنید. در چرخه شستشو از تحریک سریع استفاده می‌کند و چرخه آهسته در خشک کن.

استفاده از دمای صحیح آب می‌تواند به معنی تفاوت بین لباس‌های تمیز، روشن، تیره، کدر و یا کثیف باشد. قبل از شروع کار، لباس‌ها را از نظر انتقال رنگ به دیگر لباس‌ها و مقدار رنگ پس‌دادن در برابر حرارت آب بررسی کنید؛ چرا که انجام این فرایند برای جلوگیری از آسیب دیدن دیگر لباس‌های درون ماشین لباسشویی نیاز است.

درجه حرارت

نوع پارچه

هدف

آب سرد

رنگ‌های تیره، رنگ‌های روشن ممکن است از بین بروند یا محو شوند، پارچه‌های ظریف، پارچه های سبک و هر چیزی که ممکن است کوچک شود

(اصطلاحا آب برود)

آب سرد بیشترین مقدار انرژی را صرفه جویی می کند و در عین حال ملایم ترین نوع شستشو لباس است.

آب کمی گرم / ولرم

پارچه‌های مصنوعی، پارچه‌های ضخیم، حوله قدرت مناسب برای تمیز کردن و  حفظ رنگ‌ها بدون محو شدن یا خطر کوچک شدن آن.

آب داغ

سفیدها، پارچه‌های نخی، جوراب‌ها، روتختی، لباس بسیار ریز بافت، لباس کودک

آب گرم سخت‌ترین لکه‌ها را از بین می‌برد و به تمیز کردن عمیق لباس‌ها می پردازد.

7- چطور باید لباس‌های خود را خشک کنید؟!

در مراحل قبل که به بررسی نحوه شستشوی لباس و شستن پارچه پرداختیم، حالا نوبت به خشک کردن لباس‌های تمیز است؛ اما چند نکته مهم وجود دارد که هنگام خشک کردن باید آنها را به یاد داشته باشید. انتخاب درجه حرارت مناسب برای خشک کردن مهم است چرا که برای جلوگیری از کوچک شدن و آسیب رسیدن به الیاف پوشاک می‌بایست دقت لازم و کافی را در این مورد داشته باشیم. اما ابتدا فراموش نکنید که بلافاصله لباس‌های خیس را از ماشین لباسشویی خارج کنید تا از ایجاد بوی بد جلوگیری شود.

(تا چند دقیقه پس از شست‌وشوی لباس یا هر چیزه دیگری، بهتر است درب ماشین لباسشویی کمی باز بماند، بدین صورت رطوبت داخل ماشین لباسشویی تخلیه شده و اینکار از رشد باکتری در آن جلوگیری میکند.) قبل از خشک کردن لباس‌ها، برچسب‌های مراقبت از موارد مخصوص هر لباس را بررسی کنید. بعضی از انواع پارچه را نمی‌توان خشک کرد، بنابراین می‌توانید آن قطعات را کنار بگذارید تا در هوای محیط، به آرامی خشک شوند. برای کمک به شما در گرفتن بهترین نتیجه و همچنین مراقبت هرچه بهتر از لباس، یک راهنمای سریع و کامل برای معرفی نمادهای خشک کردن و شستشوی لباس و شستن پارچه در صفحات قبل قرار داده‌ایم. در اینجا نیز نمونه خلاصه ای از این نمادها قرار دارد.

خشک کردن بعد از شستشوی لباس

حال مطمئن شوید که خشک کن خود را بیش از حد پر نکنید تا بعد از شستشوی لباسها، فضای کافی برای خشک شدن داشته باشند. برای متوقف کردن چین و چروک و جلوگیری از ایستا ، یک ورق خشک کن Bounce اضافه کنید و خوب است! پس از مطالعه این مقاله، تا زمانی که از قرص‌های شوبنده، مواد شوینده مایع یا پودر استفاده می‌کنید، هرگز نگران نحوه انجام شستشو و کار با ماشین لباسشویی نخواهید بود. تا این قسمت، به بررسی دقیق روش روزمره شستشوی لباس، یعنی شست‌وشو با ماشین لباسشویی پرداختیم. حالا زمان یک بررسی کوتاه از بقیه روش‌های شستشوی لباس است.

شستشوی لباس و پارچه

شستشوی لباسبه صورت دستی Hand Wash

این روش تمیز کردن مرطوب لباس با استفاده از دست است. لباس‌های ظریف، پوشاک با ساخت و ساز ویژه، مواد برقی و غیره قابل شست‌وشو نیستند اما می‌توان آنها را با دقت شست‌وشو داد تا پارچه به شکل اصلی خود حفظ شود. شستشوی لباس یا شستن پارچه دستی برای بعضی از انواع پارچه‌ها توصیه می‌شود که در اثر برخورد با ماشین لباسشویی دچار آسیب شوند. از طرفی شست‌وشوی دستی به ما امکان لکه‌زدایی دقیق‌تر و بهتری می‌دهد.

مواردی که در آنها نیاز به شستشوی دستی است:

  • یک لباس خاص برای شما بسیار گران‌بها است و شما به ماشین لباسشویی خود یا خشک‌شویی اعتماد ندارید تا کار بهتری نسبت به شما انجام دهد.
  • ماشین لباسشویی شما خراب شده است.
  • شما هرگز نباید جوراب، پیراهن‌های زیر، لباسهای مخصوص میهمانی یا ژاکت خود را با ماشین لباسشویی بشویید.
  • تولید کننده لباس مورد در برچسب خود نظرتان می گوید “فقط شستن دست” است.
  • یا شما قصد صرفه جویی در هزینه‌های خود دارید.

بهترین روش مرحله به مرحله شستشوی دستی:

نکته: حتما قبل از شروع شوینده مخصوص شستشوی دستی تهیه کنید.

1- یک سطل تمیز را با آب گرم یا آب سرد پر کنید.(انتخاب دمای آب به نوع پارچه و میزان کثیفی آن بستگی دارد.) سپس یک سطل اضافی را با آب سرد تمیز برای آبکشی آماده کنید.

2- مواد شوینده را در آب رها کنید. (شوینده‌های از نوع پودر به سختی حل می‌شوند ؛ بهتر است از مایع استفاده کنید) شامپو بچه در صورت شستن پارچه ظریف ترجیح داده می‌شود. صابون یا مواد شوینده را کاملاً در آب حل کنید.

3- هرگونه گرد و غبار، آشغال، گل، گیره یا دکمه قابل جدا شدن را از روی لباس‌ها جدا کنید، سپس برای شستشوی لباس‌ها، آن‌ها را داخل سطل رها کنید. اطمینان حاصل کنید که سطل از لباس پر نشده است. چرا که به فضای کمی برای چرخاندن و چنگ زدن لباس در سطل احتیاج دارید.

4- اگر لباس خیلی کثیف است لباس را برای 10-20 دقیقه در آبی که از قبل به شوینده آغشته کردید بیاندازید خوب خیس شود. در غیر این صورت 5 دقیقه خیساندن برای خاك و عرق مناسب است تا لباس را تحریک كنید.

5- براش شستشوی لباس و شستن پارچه از هر دو دست استفاده کنید تا شستشوی لباس‌ها مانند ماشین لباسشویی انجام شود. نه اینکه لباس دشمن شما باشد بلکه به آرامی لباس خود را در آب حرکت دهید. چند بار آن را بچرخانید. دو قسمت از لباس را با دو دست خودبگیرید و با مالیدن هر دو دست خود به هم، آن قسمت لباس را تمییز کنید.

6- هنگام شستشوی لباس‌ها و شستن پارچه‌ها لباس‌ها را با فشار بگیرید و آنها را با آب تمیز به سطل دیگر بریزید. با لباس‌های زیر و ابریشمی ظریف و جوراب ساق بلند یا توری را اینکار را نکنید.

حساسیت شستشوی لباس با دست

7- آب پر از صابون را دور ریخته و سطل را با آب تمیز بیشتری مجدد پرکنید. لباس‌ها را در آب تمیز شستشو دهید تا آب داخل سطل از هرگونه مواد شوینده پاک شود. بهتر است با هر شستشوی لباس یا شستن پارچه، آب سطل را عوض کنید تا کاملا شفاف و تمیز شود.

8- در شستشو نهایی یک قاشق چایخوری سرکه بریزید. این باعث می‌شود تا باقی مانده‌‌های مواد شوینده از بین بروند و به عنوان نرم کننده پارچه نیز عمل کنند.

9- بعد از اتمام شستشوی لباس یا شستن پارچه، در سطل جدید مجدد آن‌ها را با آب خالی بشویید و فشار دهید.اینکار باعث خروج کامل مواد شوینده از بافت پارچه میشود.

10- قبل از بیرون آوردن لباس‌ها از سطل، یکی یکی تا آنجا که می‌توانید آب را از آن‌ها جدا کنید.

11- لباس شما از فرم می‌افتد و به شدت چروک می‌شود. قبل از خشک کردن آنها، آن را از یک طرف نگه دارید، کمی بتکانید تا چین و چروک و پیچ و تاب در پارچه صاف شود. بعضی اوقات هم می‌توانید آنها را در یک حوله بپیچید تا مقداری از آب را بیرون بیاورید.

12- بعد از شستشوی لباسها، آن‌ها را آویزان کنید تا خشک شود. اگر این لباس یک ژاکت یا چیزی است که باید صاف روی حوله یا یک قفسه خشک کن صاف، خشک شود طبق دستورالعمل خشک کنید. در غیر اینصورت آن‌ها آویزان کنید تا در آفتاب خشک شود.

هیچ انكاری وجود ندارد كه شستشوی لباسها به صورت دستی مناسب‌تر و بهتر است و از شستشوی ماشین برای لباس بهتر است. حال اگر تصمیم به شستن تمام یا بعضی از لباس‌های خود دارید، مراحل فوق را در مورد شستن دستی لباس‌های خود دنبال کنید.

شستشوی انواع پارچه

  • شستشوی ماشینی Machine Wash

این نوع شستشو در طول مقاله به طور کامل توضیح داده شد.

شستشوی لباس ماشینی

• خشک شویی Dry Wash

تمیز کردن خشک یا خشک شویی شامل تمیز کردن لباس با پودر یا مایع حلال است. بعضی از پارچه‌ها / لباس‌ها در صورت استفاده از آب برای تمیز کردن آنها احتمال آسیب دیدن دارند – ممکن است ایجاد انقباض، آسیب الیاف، تفاوت در بافت، تغییر در ظاهر و ظرافت پارچه با شستشوی عادی به وجود آید.

برخی از لکه‌های قدیمی روغن، گریس و غیره با تمیز کردن خشک(خشک شویی) به بهترین شکل از پارچه جدا می‌شوند. گزینه استفاده از حلال‌های پرکلورثیلن یا نفتی برای تمیز کردن لباس، همه این نگرانی‌ها را کاهش می‌دهد.

شستشوی لباس خشک‌شویی

• شستشو با اسفنج Sponging Wash

این نوع شستشو شامل تمیز کردن سطح پارچه با یک پارچه یا اسفنج تمیز است. از پارچه اسفنج دوم برای ریختن خاک از پارچه اول استفاده می‌شود. این روشی است که شما ترجیح می دهید پارچه را در آب فرو نکنید. در شستن پارچه باید دقت لازم و کافی را به خرج داد.

شستشوی لباس با اسفنج

  • شست‌وشو لباس به روش لکه‌زدایی Bloating Wash

گاهی اوقات نیاز است که لکه‌ای از روی سطح پارچه تمیز شود – و نمی‌خواهیم کثیفی و لکه به قسمت‌های دیگر لباس برسد. برای این کار قبل از شست‌وشوی لباس یا شستن پارچه ابتدا یک پارچه تمیز برمیداریم، به شوینده آغشته میکنیم، با کمی فشار به روی لکه میمالیم. با کمی استمرار و زمان گذاشتن، لکه به خوبی از لباس ما پاک می‌شود. البته گاهی اوقات نیاز است مواد شوینده را در محل مورد استفاده برای مدتی قرار دهیم تا لکه کمی شل شود.
بهتر است از شوینده‌های مخصوص لکه بردار برای اینکار استفاده کنیم.

  • لکه‌زدایی به

    روش شستشوی سرد Freezing Wash

انجماد به طور خاص یک روش شست‌وشو نیست اما در این عمل با یخ زدن پارچه، جداسازی آلودگی و خاک از پارچه بسیار راحت‌تر انجام می‌گیرد. به گونه ای که با یخ زدن و انجماد پارچه، خاک چسبیده به سطح با کشیدن مداوم یک برس روی پارچه، کم کم جدا شده و پارچه کمی تمیزتر می‌گردد. البته این روش هرگز جایگزینی برای دیگر انواع شستشو نیست، بلکه فقط راهکاری موقت برای پاکسازی سطحی پارچه است.

جمع‌بندی

در این مقاله سعی در بررسی روش‌های شستشوی لباس و پارچه کردیم. از این رو امیدواریم این مطالب گردآوری شده، کاربرد کافی را دارا باشد و تاثیر به‌سزایی در روند شستشوی روزمره شما داشته باشد.

Close Bitnami banner
Bitnami